Космическая сетевая стратегия

Форум команди Сталевий Грифон

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум команди Сталевий Грифон » Таверна » у пошуках Ескалібура

у пошуках Ескалібура

Сообщений 31 страница 32 из 32

31

ааа!!!
Дорогий Алекс!!!
При всій повазі - професор Толкієн не бува ніколи основоположником фентезі і ще за свого життя відхрещувався від цього ярлика як тільки міг!!!
проблема, що його дійсно здебільшого невдало копіювали наступники....
Справжніми же авторами фентезі є А.Нортон та У.Ля Гуїнн, з натяжкою - Р.Желязни (у нього все ж таки більше філософські твори)...
ну, може пропустив ще пару авторів, але не більше. Пратчета не читав, тому не можу сказати)
Це я пишу як справжній толкініст (науковий дослідник творчості та біографії, а не рольовик).
Його твори - це передусім наукові трактати, спроби оживити міфологію.
Де, він так боявся усіляких алегорій і порівнянь, що навіть не визнавав на публіці двох великих речей -
1. що усі його твори просякнені християнською метафізикою у пошуках Буття (особливо це виражено у переписці з Льюїсом)
2. силою людської природи він переносив свої життєві спостереження на папір (приклад - його друг Сем, котрий в битві під Соммою віддав за нього своє життя чи образ Гітлера під личиною Сарумана)

:)

0

32

Наскільки мені відомо Толкієн був одним з перших хто створив цілу низку абсолютно живих, характерних і правдоподібних героїв, на відміну від своїх попередників та сучасників, котрі створювали своїх шаблонних суперменів, яких закидали у не менш шаблонні нескінченні пригоди. Ба більше - він створив цілісний світ, у якому ці герої існують, і пояснив, чому вони так існують.
Зокрема  “Сильмарилліон” - це  практично і є переспів біблійної легенди про сотворіння світу, про бунтівного янгола, про вигнання з раю, про шлях страждань, самопожертву та дар вічного життя.
Нарахунок біографії я нічого не можу сказати, оскільки я не і старалась її досліджувати. Для мене основним є твір, а саме його ідея, зміст, почуття, які виникають при читанні та опис героїв.
Це моє бачення, можливо я і помиляюсь.

Отредактировано Alex (2008-11-25 13:06:06)

0

Вы здесь » Форум команди Сталевий Грифон » Таверна » у пошуках Ескалібура