Щиро Вітаю наших Союзників та усіх гостей форуму!
У даній темі я ділитимусь з Вами ідеєю проведення фестивалю саме такого формату та нашими надбаннями.
Вдячний усім тим, котрі сприйняли концепцію відродження Лицарства Галичини саме у контексті Латинської (Європейської) цивілізації.
Ті з Вас, котрі хоча б раз організовували самотужки фест, знають скільки потрібно особистих зусиль та часу для пошуку спонсорів, відповідних перемовин з партнерськими організаціями та вибудовою моделі фестивалю. Окрема подяка за вклад і допомогу в задбанні стосовно історичного та технічного контексту проведення заходу.
Не є ідеєю фестивалю - помахатися між собою, хто сильніший, але донести до суспільства лицарських дух.
Особисто маю симпатію до Русі (і не тільки , але саме зараз - це не той формат, як і рішення організаторів - не примха.
Стосовно участі тамплієрів - пан Борис аж горить цією ідеєю віднайти на півночі Львівцини їх замок.
Нові факти того, що грамоту королю Данилі подали саме не тевтонські лицарі а тамплієри взагалі вважаю унікальним явищем для співпраці на цьому поприщі з нашими Союзниками.
Стояти ж вартою при відтвореній короні Данила Галицького вважаю честю, а не показухою.
Нота Бене - хто вважає, що сценічне фехтування чи постановка дійства є менш гідною ніж рубка в бугурті - особисто в таверні можу поспілкуватись.
До факту коронації Данила саме у контексті свідомої Латинізації у мене також є сумніви.
Але тут ми говоримо про про-Європейський вибір України, де Русь саме сьогодні, нажаль, асоціюється з Росією (маразм, але факт).
Взагалі я зараз спостерігаю як контекст реконструкції з поділом на Європу чи Русь деякі політики вдало використовують під свій манер.
Щодо несприйнятності деяких клубів - питання самаку і репутації.
Не змусиш любити нікого. Поважати - також (де поважають помилково тепер, нажаль здебільшого не за те хто ти є і чи правдиво поступаєш, а за те що і як маєш, наприклад який костюм і як сильно б'єшся - повний маразм Хибного мислення так званого "авторитету сили"), хоча, саме лицарська гідність цього вимагає - шанувати свого противника.
Чи противники? Це вже питання саме не епохи чи поділу на Русь і Європу, а цінностей як самих клубів так і їх окремо взятих членів.
Мені тяжко стверджувати напевно (бо не бачив), але я помітив з теперішньої поведінки,
що певні коріння незгоди беруться з минулого, коли хтось з кимсь з теперішніх клубів був пересварений давніше.
Можливо я помиляюсь. Саме тут, у Львові та його історії становлення реконструкції я - людина чужа і нова.
З Борисом Григоровичем як і з дирекцією фонду ми неоднарозово спілкувалися на різні теми у контексті лицарства у нашому регіоні.
Ось вже майже 5 років як я повернувся в Україну та оселився у Львові і з того часу продовжую свою роботу напрямку саме відродження у сьогоденні Лицарства як явища.
...хоча деякі і відносять це поняття виключно до реконструкції, а потім плутають і сперечаються.
Саме тому і була заснована Спілка як громадська організація та явище набагато ширшого формату у яку і входить Орден Паладинів як його структурний підрозділ.
Стосовно фестивалю:
1) Я повністю довіряю Віталію в його реконструкторській та бойовій розбірливості стосовно того формату яким має бути піший турнір.
2) кінна частина цього разу - дійсно показова, бо Палац не є місцем для стички коней. Анонс - це значить реклама того, що буде.
А планується справжній класичний бойовий кінний турнір деінде. Перемовини тривають. Як самі розумієте, тут вжек бюджет буде зовсім іншого масштабу.
Для участі у кінному виступі я особисто запрошував усіх представників Львівських клубів, котрі хоч якось офіційно себе асоціювали саме з Європою.
Хто вважатимите, що це не "по-дорослому" виїхати на коні з прапором свого клубу та у власних геральдичних кольорах перед обивателями та гостями міста,
то місце йому у ватазі берсеркерів на Воліні які з сокирами у шкурах в дощ біжуть у гущу битви. І там був і на такий клімат часом прориває, але це вже не лицарство
До речі, не мені Вам говорити, як самі журналісти досить часто не адекватно сприймають подану їм інформацію, перекручуєчи не тільки назви, а й сам зміст заходу.
З огляду на культурний рівень фестивалю та запрошених гостей, охорона окрім наявності квитків буде проводити фейс-контроль (нетверезий стан або не культурна, хамська поведінка)
Щодо дискусії стосовно заявок на участь (у різних форматах) та обміну думок, пропоную спілкуватися у доречно створеній Строрі темі.
З Повагою,
- Максим
Отредактировано Maximus (2009-09-21 16:09:29)